SANKON Kuruluşunun Fas Krallığı temsilciğinin organizasyonunu ile Fas'tan çok sayıda iş Adamı ve İş Kadını iki ülke arasında Ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak amacıyla Ankara'ya ziyaret gerçekleştirdiler. Ankara'da özel bir hotel de yapılan toplantıda Türk şirketleri ve Fas şirketleri çok fazla sektörlerde işbirliği kararları alarak ticari işbirliği yaptılar.

SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu yapmış olduğu konuşmasında, "Öncelikle Türkiye'ye yapmış olduğunuz ziyaret için çok teşekkür ederiz" dedi.

Ferudun Cevahiroğlu konuşmasının devamında, "Türk şirketleri olarak Türkiye ile Fas arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerimize çok önem veriyoruz ve bu ilişkilerimizi daha da güçlendirmek amacıyla SANKON Kuruluşu olarak bütün imkânlarımizla girişimlerde bulunmaya hazırız. Fas Krallığı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Afrika Kıtasında en güçlü stratejik müttefikidir bu durumu Türk şirketleri olarak büyük bir memmuniyet le karşılıyoruz" dedi.

Fas Krallığı heyetinin Başkanı SANKON Fas Krallığı temsilcisi İş Adamı Boussmara Abdelaziz ise toplantıda yapmış olduğu konuşmasında, "Öncelikle Türk Halkına ve SANKON Kuruluşuna misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz" dedi. Boussmara Abdelaziz toplantıda çok fazla sayıda katılımcı Türk şirketlerine Fas Krallığının yatırım olanaklarından bahsederek Türk şirketlerini Fas Krallığına yatırım yapmaya davet etti.

Boussmara Abdelaziz konuşmasını Fas Krallığı şirketleri olarak Türk şirketleri ile iki ülke arasında Ekonomik ve ticari ilişkilerimize katkı sağlamak amacıyla işbirliği yapmaya hazırız" diyerek sonlandırdı.