Türkiye-Etiyopya İş formu konferansında Etiyopya Devleti Ticaret Odası Sektörler den sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Aynalem Abayneh yapmış olduğu konuşmasında,  “Etiyopya şirketleri olarak Türk şirketleri ile işbirliğine çok önem veriyoruz” dedi.

Dr Aynalem Abayneh Konferasta çok sayıda katılımcı SANKON üyesi Türk şirketlerine Etiyopya Devleti yatırım olanakları hakkında sunum yaptı. Etiyopya Ticaret Odası olarak Türkiye’nin en büyük uluslararası ekonomik sivil toplum kuruluşu SANKON ile olan işbirliğimizi çok önemsiyor ve çok mutluyuz. Türkiye ile Etiyopya arasında ekonomik ve ticari ilişkilerimize katkı sağlamak amacıyla SANKON işbirliğimiz her zaman devam edecektir” dedi.

“SANKON KURULUŞU AFRİKA DA 54 DEVLET TE FAALİYET GÖSTERİYOR”

SANKON Afrika Kıtasından sorumlu temsilcisi Boussmara Abdelaziz Türkiye Etiyopya iş formu konferansı’nda katılımcılara yapmış olduğu konuşmasında SANKON kuruluşunun Etiyopya ve bütün Afrika Kıtasındaki faaliyetleri hakkında bilgiler vererek kuruluş olarak Afrika Kıtasında 54 devlette faaliyet gösteriyoruz” dedi.

Boussmara Abdelaziz yapmış olduğu konuşmasında Afrika Kıtasında bulunan SANKON üyesi şirketlerimiz olarak Türkiye ile Afrika Kıtası arasında ekonomik ticari ithalat ve ihracat ilişkilerimize katkı sağlamaya büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Etiyopta iş formu konferansında SANKON 400 den fazla şirketle Türkiye yi temsil ederken Etiyopya Devleti Ticaret Odası da çok sayıda şirketle Etiyopya 'yı temsil etti. Konferans Türkiye ve dünya devletlerinde online sistemle dünya devletlerinde izlendi.