Azerbaycanlı kickbokscular Türkiye’de üç büyük uluslar arası turnuvaya katılacak.

Azerbaycan Kickboks Federasyonu Başkanı Orhan Aliyev, “Bu sene kardeş Türkiye'de zorlu mücadeleler var. Takımımızın morali iyi. Kardeş Türkiye'de kendimizi evimizde gibi hissedeceğiz” şeklinde açıklama yaptı.

Azerbaycan Kickboks Federasyonu Başkanı Orhan Aliyev, Milli takımlarının  bu yıl kardeş Türkiye'de üç turnuvaya katılacağını belirterek; “Türkiye'de 3 turnuvamız var. Dünya Kupası  12-15 Mayıs'ta İstanbul'da, 5. İslami Dayanışma Oyunları 9-18 Ağustos'ta Konya'da ve Avrupa Şampiyonası 11-20 Kasım'da Antalya'da yapılacak. Bu yıl bu turnuvalara katılmayı planlıyoruz. Dünya Kupası, antrenörlerimizin İslamia için  bir nevi  test turnuvası olacak. Kardeş Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı yarışmalara katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Kendimizi memleketimizde gibi hissedeceğiz. Bu da sporcularımızın kazanması için büyük bir moral ve psikolojik avantaj yaratıyor” diye konuştu.

-Hedeflerimiz büyük-

Pandemi nedeniyle profesyonel kickboks  yarışma  sayısının azaldığına dikkat çeken Orhan Aliyev, “Ağırlıklı olarak kardeş ülke Türkiye'de profesyonel kickboks yarışmalarımız  var. Elde ettiğimiz sonuçlardan memnunuz. Ama hedeflerimiz büyük” ifadelerini kullandı.

-Kardeş Türk halkının sıcaklığını hissediyoruz-

Aliyev, Türki’de katıldığımız yarışmalarda kardeş Türkiye halkının desteğini sürekli hissettiklerini ifade ederek ; “ Maçlarda Türk spor severlerin ellerinde Azerbaycan ve Türkiye bayraklarını taşımaları iki devletin bir birini ne kadar sevdiğini gösteriyor. Türkiye’de hangi şehre gitsek bu sıcaklığı hissediyoruz”