Cansel Yıldız/ Ankara

Ziyarette Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Mammadov; “Azerbaycan ve Türkiye askeri anlamda bir oldu. Askerler birbirlerinden eğitim gördüler. Askeri birlikteliğin dışında enerji, taşımacılık, tarım, sanayii, turizm ve birçok sektörde iki ülke birlikte ilerliyor” dedi. 

Ermenistan ile gerçekleşen savaşa değinen Büyükelçi Mammadov, “Tehlikeyi menetmemiz gerekiyordu. 50 askerimiz şehit oldu. Vatanları uğruna canlarını feda ettiler. Toprak, eğer uğruna ölen varsa vatandır. Azerbaycan coğrafi anlamda önemli bir bölge ve güçlü bir ülke. 200’den fazla insan Karabağ bölgesindeki mayınlardan dolayı hayatını kaybetti dolayısıyla kendimizi savunmak zorunda kaldık. Türkiye’yi de her zaman yanımızda hissediyoruz, Azerbaycan Halkı kendini doksan dört milyon sayıyor” dedi. Büyükelçi sözlerine “İki kardeş ülke olarak sadece askeri açıdan değil aynı zamanda ekonomik açıdan da birbirimizi güçlendirdiğimize inanıyorum ve ULUSKON’un özellikle ihracat, ithalat ve yatırım alanında sağladığı ve sağlayacağı iş birlikleri bizim için çok önemli” dedi.

“Azerbaycan’ın acısını yüreğimizde hissediyoruz” diyen Başkan ATASOY “Azerbaycan ile Türkiye kardeştir. Allah şehit ailelerine ve Azerbaycan’a sabır versin. Böyle şeylerin bir daha olmamasını temenni ediyorum. Azerbaycan devletinin yeri Türkiye için farklı. Her zaman yanınızdayız, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ithalat, ihracat ve yatırım konularına değinen Atasoy; “İthalat, ihracat ve yatırım alanındaki işbirliğimizi büyütmek istiyoruz. Şu süreçte her bakımdan yanınızda olmak istiyoruz. İşbirliğimizi ilerletmek için yönelmemiz gereken konuları belirleyelim isterim. ULUSKON olarak ithalat, ihracat ve yatırım anlamında dünya çapında birçok işe imza attık. Birlikte çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Başkan Atasoy yakın zamanda, Büyükelçiliğin düzenleyeceği bir program ile birlikte ULUSKON heyeti olarak Azerbaycan’ı ziyaret etmek istediklerini belirtti. Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Mammadov, ULUSKON heyetinin Azerbaycan ziyareti için bir program oluşturmaktan memnuniyet duyacağını ve Türkiye ile yapılan çalışmaları ileri düzeye taşımaktan mutluluk duyacağını belirtirken, ziyaretten dolayı Genel Başkan Atasoy’a ve heyete teşekkürlerini sundu.