Gençlerimizin tarihi ve kültürel mirasımızı tanımaları ve gönüllülük bilincini artırıcı ve özendirici faaliyetlerde bulunmaları amacıyla hayata geçirilen "Anadoluyuz BİZ Projesi" kapsamında Aksaray’dan ilimize gelen 40 öğrenci 2 gençlik liderini Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Vali Yardımcısı Murat Kahraman karşıladı.

İller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılmasının hedeflendiği proje kapsamında proje kapsamında Aksaraylı öğrencileri Muğla’da misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Orhan Tavlı, Muğla’nın tarihi ve doğal güzellikleri ile çok özel bir şehir olduğunu ifade ederek, Muğla hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan program kapsamında Aksaraylı öğrenciler Milas’ta Beçin Kalesini, Yatağan’da Stratonikeia Antik Kentini Menteşe’de Muğla Müzesi, Konakaltı, Kurşunlu Camii, Şahidi Camii, Yağcılar İşhanı’nı ziyaret etti. Marmaris’te ve Akyaka’da doğa gezileri düzenlendi. Tarihi Muğla sokaklarında gezen gençler, Muğla kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu.

 Marmaris Sahilinde ve Akyaka Sahilinde çevre temizliği yapan gençler. Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de Şehitliği de ziyaret eden gençler, şehitlerimize dua okudu