Aslen Yozgat’lı olan ses sanatçısı Fatih Çalımlı eğitim hayatını Ankara’da tamamladı. Çalımlı Bu gün Ankara’nın en çok sevilen seslerinden biri…

Hatice Hökelekli / Ankara

Bir çok değerli sanatçı ile  bazen dönem dönem bazen ise uzun soluklu, sahnede vokalliklerini yapığını belirten Fatih Çalımlı; “İç Anadolulu olmamız münasebetiyle neşe, dert, aşk hayatımızın her döneminde oldu. Anlaşıldığı üzere bizi bize hatırlatan büyük üstad Neşet Ertaş ustamızın yolunu kendime yol seçip sanatımda da izinden yürümeye özen gösteriyorum” dedi.

Çalımlı; “Müzik Hayatımın Her Döneminde”

Şarkılar, türküler, arabesk parçalar, Türk sanat müzikleri hayatımım her döneminde oldu ve olmaya devam edecek diyerek sözlerine devam eden Çalımlı; “.Sahnede dinleyicilerimin isteklerini kırmadan ünlülerin taklitlerinden oluşan şovlar ile renklendirdiğim oluyor. Ankara’da halk ile iç içe olan seçkin mekanlarda sahne almakla birlikte gelen teklifleri de değerlendiriyorum. “Devlet Opera Balesi’nde şan eğitimimi tamamladıktan sonra bir çok değerli sanatçının bazen dönem dönem bazen ise uzun soluklu, sahnede vokalliklerini yaptım” şeklinde konuştu.

Fatih Çalımlı Kimdir?

1982 Ankara doğumlu aslen Yozgat’lı olan ses sanatçısı Fatih Çalımlı eğitim hayatını Ankara’da tamamladı. Bağlama, piyano ve kaman eğitimi alıp çalmaya başladı. Türk halk müziği okumayı çok seven Çalımlı küçük yaşlarda sahne alıp dinleyicisi ile buluşmaya başladı. Yurtiçi ve yurtdışı sayısız konserde boy gösterirken yoğun talepler üzerine düğünlerde,  etkinliklerde, festivallerde ve özel günlerde de sahne aldı.

Çalımlı ; fthclml instagram  0532 668 45 76 menajerlik