Pandemi sürecinde ailelere maddi destekler sağlamaya çalışarak yardımlarını sürdüren Mühendislik firması İPS ailesi aşılama ile birlikte kış dönemi sonrasında çocukların da yaşıtları ile birlikte keyifli zamanlar geçirmeye ihtiyacı olduğunu düşünerek  kitap okuma pikniği düzenledi.  

Etkinliğe ilişkin açıklama yapan İPS ailesi, “Pandemi sürecinde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok anne babanın maddi sıkıntılar ile boğuşmak zorunda kaldığını biliyoruz. Ve hem bu durumun hem de bir buçuk yılı aşkın süredir evlerde zaman geçirme mecburiyetinin çocuklarımızı da maalesef olumsuz yönde etkilediğinin farkındayız. Çocukların beklenmedik, öngörülemeyen durumlar karşısında ebeveynlerinin davranışlarını model aldıklarını düşünüldüğünde önce aileler sonra da çocuklarımız için imkânlarımız doğrultusunda bugüne kadar maddi destekler sağlamaya çalıştık.

Ancak yalnızca maddi katkıların yeterli olmadığını düşünüyoruz. Çünkü çocuklarımız bu süreçte yaşıtlarından uzak kaldılar, okullarından uzak kaldılar, sokaklardan, oyunlardan, tiyatrodan, sinemadan, spordan ve eğitimden uzak kaldılar. Ve en enerji dolu zamanlarında evlerde, kısıtlı alanlarda uzun vakitler geçirmekle mücadele ettiler. Şimdi aşılama ile birlikte parklar, bahçeler, açık alanlarda uzun bir kış dönemi sonrası çocuklarımızın da yaşıtları ile birlikte keyifli zamanlar geçirmeye ihtiyacı olduğunu düşündük.

Bir mühendislik firması olarak, merak duymanın ve merakının peşinden koşarak nerede olursa olsun, sokakta, evde, bahçede, avmde okumanın ve araştırmanın kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Merakın ve öğrenme hevesinin canlanması, çocuklarımızın doğuştan taşıdıkları mucit kimliklerinin eğlence yolu ile ortaya çıkması amacı ile bu etkinliği düzenlemeye karar verdik. Kitap, yemek, oyun ve doğa. Bu kitap okuma pikniğini düzenlerken, çocuklarımıza ve ailelerine ulaşmamızda özverisi ve emekleri ile Bağlıca Muhtarı Ayşe Altınışık Hanımefendi hep yanımızda oldu. Bu sebeple İPS olarak önce kendisine ama en çok içimizdeki neşeyi canlandıran metanetli çocuklarımıza teşekkür ediyoruz.” Dedi.

 Haber: Cansel Yıldız